Gemakkelijk en zonder extra App

Voor de contactloze verbinding hoeft geen speciale App gedownload te worden. Iedere smartphone met NFC kan direct gebruikt worden.

Real time inzage in je campagne

De informatie die vergaart wordt is gelijk aan je andere online activiteiten en geeft (cross device) inzage waar je verkeer vandaan komt.

Vernieuwend met veel potentie

Momenteel is NFC nog relatief onbekend. Echter is het de standaard voor bijvoorbeeld het betalingsverkeer , en diverse toegangs- en loyaltypassen.

Nieuwe technieken maken het mogelijk om je out-of-home campagnes interactief te maken. Zo heeft Altermedia al haar Toiletreclamepanelen binnen haar horeca- en bioscooplocaties permanent voorzien van NFC tags. Met deze techniek maak je jouw Toiletreclamecampagne interactief en kun je deze integreren met jouw online activiteiten.

Deliveroo NFC

NFC Techniek

Met NFC (Near Field Communication) kun je contactloos informatie overbrengen tussen je smartphone en andere NFC-apparaten, zonder dat er een speciale app geïnstalleerd hoeft te worden! Deze techniek kom je al op diverse plaatsen tegen maar zal je vooral tegen (gaan) komen bij het betalingsverkeer. Je bankpas is er reeds van voorzien en over afzienbare tijd betaal je bij de kassa in de supermarkt door je smartphone tegen het betaalsysteem te houden. Ook zal deze techniek de functie van toegangspassen, ANWB-, loyalty-, ziekenfondskaarten, etc volledig overnemen. Je smartphone wordt het centrale communicatie- en opslagmiddel.

Tap of Scan

De consument kan dus zijn of haar smartphone voor een, op het paneel aanwezige, tag houden. Door middel van NFC wordt er binnen enkele seconden verbinding gemaakt en opent op de smartphone van de consument op de gewenste landingspagina. Voor de smartphones zonder NFC technologie biedt de QR (Quick Response) code op die ook op de tag is afgebeeld uitkomst. Met de combinatie van NFC en QR bedien je ruim 75% van de smartphone gebruikers.

NFC-Header-uitleg

Online en Offline ontmoeten elkaar

Deze toepassing legt een brug tussen je offline en online (mobile) campagne. Onze offline reclamepanelen zorgen voor gerichte zichtbaarheid binnen diverse doelgroepen en bieden aan je doelgroep nu ook de gelegenheid om, via hun smartphone, digitaal te reageren.

Diverse rapportages

Iedere interactieve tag zit permanent op het reclamepaneel en is uniek! Dus wij weten altijd waar en wanneer iemand reageert op jouw campagne. Uiteraard weten we (icm toiletreclame) ook zijn of haar geslacht. Daarnaast zijn er nog vele andere data die wij genereren zoals OS, tijdstip, type smartphone, ip adres, GPS locatie en veel meer. Wij kunnen je na afloop van iedere campagne voorzien van een rapportage met waardevolle statistieken omtrent tapgedrag, drukbezochte locaties, populaire tijdstippen, diverse benchmarks, etc.

De mogelijkheden van NFC

Standaard koppelen wij de tag aan een door jou opgegeven URL. Maar er is veel meer mogelijk en om het eenvoudig te maken hebben wij standaard voor jou een aantal concepten uitgewerkt.

1. Gepersonaliseerde sampling
Stel je wil het je doelgroep eenvoudig maken om een sample, brochure of iets anders thuis te ontvangen. Dan richten wij voor jou een pagina in waar de doelgroep na een tap of scan slechts postcode en huisnummer hoeft in te vullen. De rest wordt aangevuld en de volgende dag ligt het bij de doelgroep op de deurmat.

2. App downloaden
Je doelgroep tapt of scant en komt direct bij je App in de App store of Google Play. De App kan nu direct worden gedownload. In combinatie met Toiletreclame is dit een effectieve manier om awareness te creëren voor je App en direct te activeren tot een download.

3. Coupon
Je doelgroep krijgt door te tappen of te scannen direct toegang tot een (kortings)coupon. De coupon kan worden gedownload of worden toegestuurd per e-mail. Onderzoek in heeft aangetoond dat consumenten heel graag coupons of vouchers zouden willen ontvangen via het interactieve netwerk.

4. Navigatie naar dichtstbijzijnde winkel
Op het moment dat je doelgroep tapt of scant, wordt een verbinding gelegd met de smartphone. Op dit moment weet het systeem waar de respondent zich bevindt. Door middel van Google Maps kan je deze persoon direct laten navigeren naar jouw dichtstbijzijnde locatie of winkel. Ook is deze techniek handig om de respondent alleen info te tonen die, om reden van geografische ligging, voor hem of haar relevant is.

5. Achtergrondinformatie
Toiletreclame heeft een lang contactmoment en daarmee tijd voor een ruime boodschap. Maar soms wil je meer vertellen of voor verdere verdieping verwijzen naar je website. Dat kan eenvoudig door de doelgroep te laten tappen of scannen voor meer informatie. Ook kan je vragen voor het invoeren van een email adres zodat je aanvullende informatie kan toemailen.

6. Integratie social media en sharing
Je kan je postercampagne eenvoudig integreren met je social media, van een Like op Facebook tot nieuw volgers op. Door middel van dit netwerk is het ook eenvoudig om je doelgroep film trailers of korte sneak previews te laten delen. Zij kunnen deze direct streamen, bekijken of downloaden. Ook kan deze content eenvoudig worden gedeeld.

De voordelen voor jou:

  • Je off- en online activiteiten worden gekoppeld
  • Hoge attentiewaarde door activatie
  • Mogelijkheid om leads te genereren
  • Traffic naar website of social media
  • Real time inzage in de populariteit van je campagne
  • Innoverend en vernieuwend

Weten wat NFC voor jou kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat, een persoonlijke afspraak of telefonisch overleg.

Onze concessiepartners: